Mikähän ihme siinä on että 95% nykyisistä animesarjoista tuntuu olevan aivan järjetöntä paskaa. Varsinkaan hyviä siirappisarjoja ei enää nykyään tule vastaan, vaan kaikki sarjat on joko mechapuppaa missä teinit angstaa jättiläisrobotin puikoissa tai sitten haaremisarjoja missä urpo päähenkilö on epäilyttävän nuoren tyttölauman ympäröimänä.

Missä uudet sarjat jotka vetäisi vertoja Marmalade Boylle tai Hana yori dangolle? Okei no ehkä tyyliin yksi tai kaksi hyvää sarjaa tulee vuodessa, uudemmista nyt tulee mieleen lähinnä Kimi ga nozomu eien ja Koikaze mutta suurin osa uusista "romanttisista" animeista on lähinnä jotain söpöilyä missä melkein tapahtuu jotain.

Se noissa uudemmissa sarjoissa oikeastaan eniten ärsyttää, kun ei uskalleta rakentaa kantavaa juonta ja hyvää lopetusta tarinalle vaan tehdään ympäripyöreitä kyhäelmiä joilla ei ole mitään konkreettista sanomaa. Missä on ne ajat kun sarjat kesti kaikki 26 jaksoa, lähes poikkeuksetta? Nykyään tuntuu lähes järjestään kaikki sarjat olevan 13 jaksoa tai muuta tynkämittaa. Tietysti joku Gundam-piiska nyt pyörii sen 70+ jaksoa mutta eipä niitä katso kuin pikkupojat ja sille tasolle taantuneet isommat pojat.
Onneksi sentään vielä japsidraamasarjat pitää kutinsa, 10-12 jaksoa, alku, keskikohta ja selkeä loppu.

Violan keikka perjantaina onkin vaan 5e, saattaa jopa olla varaa lähteä =)

np. The Boogie Jack - tsukiyou no konbi